34,001
37,5513

Ardışık Ozon Tedavisi

Ozon tedavisinin temeli kişiye belirli bir miktarda ozon gazı verme prensibine dayanır. Bu gazı vermenin çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler farklı tanımlamalarla sınıflandırılır. Lokal – Sistemik veya Parenteral – Topikal Regional gibi ya da yöntemlere göre sınıflamalar olasıdır. Bu yöntemlerin içinde en yaygın uygulananı Majör Auto Hema Therapidir.MAHT de kişiden beden yapısına göre alınan kan miktarı 50 – 250 ml arasında değişir. Günümüzde kana verilen ozon dozları da 5 ila 45 mcgr / ml arasında değişir. 50 mcgr / ml den daha fazlası pek önerilmez ve uygulanmaz.

MOT – Multipass Ozone Therapy / Ardışık Ozon Tedavisi Ardışık Ozon Tedavi Videosu (Bütünleşik setlerle)
 
  1. Klasik MAHT yapar şekilde 1 pass – geçiş, kez yapılır.
  2. Damar yolu korunarak ayni işlem 2., 3., 4. Gibi tekrar edilir.
  3. Antikoagülan olarak Sodyum Sitrat kullanacaksak 3-4 tekrara kadar güvenle kullanılabilir. Eğer hastanın damar yolu sıkıntılı değilse Kan / Sitrat oranını 10/1 den 20 / 1 e hatta 30 / 1 e kadar düşürülebilir
  4. Dozlar her geçiş (kez, tekrar)de azar azar arttırılır. Hastanın durumuna göre 10-15-20 mcgr/mlgibi veya 10-12-14-16 mcgr / ml gibi arttırılabilir
  5. Her geçişin sonunda biraz beklenip, hasta gözlemlenmeli, birkaç soru ile nasıl olduğu, nasıl hissettiği değerlendirmelidir. Hastada dozu tolere edememe, kendini halsiz, yorgun, bitkin hissetme gibi durumlar gözleniyorsa tedavi sonlandırılmalıdır.
  6. İlk uygulamada 2 veya 3 tekrar uygundur.  Ancak ilerleyen seanslarda tekrar sayıları arttırılabilir.
  7. Seanslar arasında basamaklı doz öneririm. Bir sonraki seansta bir önceki seansın son dozundan biraz geri alınıp basamaklara oradan başlanması daha uygundur. Örneğin 10-15-20 yapılan hastanın bir sonraki seansında 15-20-25 mcgr / ml den yapılması şeklinde olduğu gibi anti oksidan sistem için daha iyi bir uyarı olmaktadır.
  8. Kullanılan set malzemesi ve cihaza göre tedavinin prosedürü farklı olabilmektedir.

Vakumlu Cam Şişe Setlerle Ardışık Ozon Tedavisi
Normal MAHT yapar tarzda tedavi yapılır. İlk geçişin (kezin) sonunda Transfüzyon setinin roller klempi kapatılır, hasta gözlemlenir, sorgulanır. Normal ise damar yolu korunarak ya sadece şişe değiştirilir, yeni bir şişe damar yolundaki Transfüzyon setine takılır ya da yine damar yolu korunur ama Transfüzyon Seti ve şişe ikisi birlikte yenisi ile değiştirilerek tedaviye devam edilir. Her tekrarın sonunda değiştirme prosedürü de tekrarlanır.

Bütünleşik Setlerle Ardışık Ozon Tedavisi

Tedaviye başlarken ilk önce sete iğneden itibaren uygun miktarda sitrat çekilir. Ayrıca diğer bir enjektöre de 10 – 20 ml Sitrat çekip, kenara bırakılır. Normal MAHT yapar şekilde ilk geçiş yapılır. Setin roller klempi kapatılıp, hasta gözlemlenir, sorgulanır. Normal ise Bexozone setlerde damar yoluna yakın Y porta enjektör iğnesi saplanır ve kan alırken oluşturulan vakumla uygun miktarda sitrat da kan yoluna çekilir. Bu esnada enjektör pistonuna basınç uygulamamak gerekir. Çünkü bir aksilik olursa sitrat kişiye enjekte edilebilir. Pasif olarak vakumun çekmesine bırakılırsa bu risk oluşmaz. Sangiset set kullanılıyorsa ikinci geçişte sitrat setin alt kısmındaki silikon porttan içeri enjekte edilir. Yeterli miktarda kan alındıktan sonra normal MAHT yapar tarzda tedavi uygulanır.

Kullanılan cihazın teknik özelliklerine bağlı olarak Ardışık Ozon Tedavisini otomatik olarak kapalı sistem şeklinde yapan cihazlar da vardır.

 
Döviz Kurları
  Dolar  
  Euro  

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.